“Ofte har foreninger få, eller ingen ansatte, hvorfor corporate volunteering kan synes uoverskueligt for foreningen. Når vi er med som samarbejdspartner reduceres koordineringsansvaret og tidsforbruget hos forening såvel som virksomhed. Samtidig er vi med til at kvalificere og kvalitetsstemple samarbejdet. Vi stræber efter, at det skal være nemt for foreninger og virksomheder at indgå samarbejde med hinanden.”
FrivilligBørs
Hvert år i maj måned samler vi lokale foreninger, virksomheder og offentlige aktører til en FrivilligBørs. Her kan der deles ressourcer – alt er tilladt, undtagen penge.
FrivilligGalla
Hvert år i september, på Frivillig Fredag inviterer vi byens frivillige på FrivilligGalla, en festlig aften på Posten i Odense, hvor Odense Kommunes Ildsjælepriser uddeles.
Frivilligcenter Odenses historie
1990
27. november afholdes stiftende generalforsamling for Netværkskontakten, på et åbent møde på Badstuen. Foreningen opererede fra en privat adresse, og det var her, dens ophavsmænd og – kvinder stablede det første selvhjælpsprojekt på benene. Året efter modtog foreningen for første gang penge fra Socialministeriet og lejede et par lokaler på Rugårdsvej – og derfra førte det ene til det andet mod det frivilligcenter, vi har i dag.
1992
Frivillighedsformidlingen kommer til, så foreningen består af to grene – selvhjælpsgrupperne og frivilligformidlingen – med fælles bestyrelse, men separate deltidsledere, budgetter og medarbejdere.
1996
Der ansættes en fælles leder for de to grene, Dorte Larsen.
1997
Budget og regnskab bliver slået sammen for de to grene.
2006
Foreningen flytter til nye og større lokaler i Jens Benzons Gade.
2008
Foreningen skifter navn til Frivilligcenter & Selvhjælp Odense på årets generalforsamling.
2012
Selvhjælp Odense etableres som en selvstændig forening og adskilles således fra Frivilligcenter Odense.
2014
Frivilligcenter Odense flytter til Toldbodgade 5-7
2017
Frivilligcenter Odense flytter ind i det nybyggede Borgernes Hus på Østre Stationsvej 15, 2. sal