Hvad siger de Erhvervsfrivillige?
FAQ - hvorfor være erhvervsfrivillig?
Hvad kan jeg lave som frivillig?
Byens mange frivillige sociale foreninger efterspørger hjælp til vidt forskellige frivillige opgaver, af både administrativ og praktisk karakter.
Eksempler på administrative opgaver “behind the scenes” er: hjælp til opsættelse af hjemmeside / kommunikation/ synlighed/ SoMe / fundraising
Eksempler på opgaver, hvor man møder borgerne/brugerne face-to-face er: gældsrådgivning / lektiehjælp / mentorarbejde / praktisk arbejde i fx en genbrugsbutik.
Det er selvfølgelig muligt at sætte sine faglige kompetencer i spil, men det er også muligt at stifte bekendtskab med nye arbejdsområder, ved blot at stille sine sociale kompetencer til rådighed.
Gå på opdagelse i kataloget nedenfor, hvor du kan læse om hvad de forskellige foreninger tilbyder.
Hvor meget tid skal jeg bruge?
Som udgangspunkt kan du bruge det antal timer, som du har fået stillet til rådighed af din arbejdsplads, fx 7 timer / årligt.
I samarbejde med foreningen, finder i ud af hvordan tiden bliver fordelt bedst – en enkelt dag / et par dage eller gennem en længere periode.
Selv få timer, kan gøre en stor forskel!
Hvis du efterfølgende har lyst til at fortsætte som frivillig er du velkommen, men det foventes ikke!
Hvorfor være frivillig i arbejdstiden?
I en travl hverdag, kan det måske være svært at finde mening i at skulle gøre en frivillig indsats med stor travlhed og en lang to-do liste.
At tage tid ud for kalenderen til frivilligt arbejde, gør en konkret forskel for den målgruppe / de borgere du hjælper.
Desuden får du en unik indsigt i den frivillige sektor/ civilsamfundet. Hvordan arbejder frivillige foreninger med at hjælpe mennesker der har det svært i vores by?
Hvilke forventninger er der til mig som frivillig?
Inden du starter aktiviteten har du en indledende snak med foreningen, hvor i hver især har mulighed for at afklare spørgsmål og afstemme forventninger til hinanden.
Mød foreningerne
Guide til dig, der skal ud som frivillig i arbejdstiden:
- Orienter dig i listen herunder.
- Klik på organisationens navn for at komme til tilmeldingsformularen.
- Udfyld tilmeldingsformularen – det tager blot et par minutter.
- Din tilmelding bliver set af Frivilligcentret. Vi kontakter den organisation, du er interesseret i, og koordinerer det praktiske.
- Vi kontakter dig herefter. Vi bestræber os på at kontakte dig indenfor tre hverdage.
- Du deltager i aktiviteten.
- Både du og organisationen opfordres efter aktiviteten til at udfylde en kort evalueringsformular.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Stina Smidt på virksomhed@frivilligcenter-odense.dk eller tlf. 21 16 02 51.