Østre Stationsvej 15, 2. sal, 5000 Odense C

Temadag på UCL efterår 2024 – Frivilligt socialt arbejde

✨ Fredag d. 22. november 2024 kl. 9-13 i Festsalen, Niels Bohrs Allé ✨

UCL og Frivilligcenter Odense arrangerer to gange årligt en temadag for UCL-studerende fra socialrådgiver-, pædagog-, fysioterapi-,  ergoterapeut og læreruddannelsen.

Hent programmet for årets temadag her

Se video fra en tidligere

👇🏼 Temadag 👇🏼

Talentprogram for frivillighed

Ved Temadagen d. 22.11. kan  i møde medstuderende fra socialrådgiver-, pædagog- og læreruddannelsen, som har deltager i UCLs Talentprogram “Talent i praksis” i 2024.

Nedenfor kan i se nogle af de studerende, der deltog i Talent i praksis i 2023.

I Talentprogrammet udfører man som studerende mindst 25 timers frivilligt socialt arbejde hos en af byens frivillige sociale foreninger i Odense, og får et ✨ frivilligbevis ✨, som man kan vedlægge sit CV

👇🏼 Mød nogle af de studerende herunder 👇🏼

Nikoline Lundberg Nielsen

For mig er det enormt givende at være frivillig. Det gør mig glad at vide, at jeg er med til at gøre noget for andre, som har ekstra brug for hjælp og støtte. Samtidig har jeg udviklet mine pædagogiske kompetencer, som jeg har fået gavn af under min uddannelse. Frivilligt arbejde er en gave til både andre og en selv.

Monica Bøhm

Frivillig uden pædagogisk agenda giver mig en reel mulighed for at skabe et rum, hvor brugerne og jeg kan være os selv. Jeg oplever, hvordan facilitering af aktiviteter bidrager til fællesskabet og meningsfulde relationer. Den erfaring kan jeg bruge til at udvide mine perspektiver og koble til teori på pædagoguddannelsen.

Mads Nørregaard

Jeg er frivillig i Den Frie Rådgivning, fordi jeg vil være med til at oplyse borger der har svært ved at navigere i det danske system, i en digital verden og i verden hvor man kan være efterladt til sig selv – derfor er jeg med til at bidrage at ressourcesvage borger kan føle sig set og forstået.

Derudover er jeg en del af et fagligt fællesskab, hvor folk brænder for at gøre en personlig forskel, og kommer med forskellige personlige og faglige baggrunde – som kan noget helt specielt.



Lise Leth Balsby

Jeg er frivillig i Home Start. Det gør mig glad at opleve og mærke, at jeg gør en forskel for den familie, jeg er tilknyttet.

Kirstine Lynfort Møller Jørgensen

Jeg har lært mig selv bedre at kende på en meningsfuld måde -både personligt og i professionelle sammenhænge.

Clara Sundahl

Det har været lærerigt og udfordrende, men utrolig givende at gøre noget godt for andre.

Cecilie Kvistgård Jensen

At være frivillig, det kan noget andet end at være ansat, især for de mennesker man berører. De ved, at du er der, fordi du har en lyst, en nysgerrighed og en passion for at være der sammen med dem.

Caroline Haug Wilhjelm

Det har været spændende, udfordrende og meget lærerigt

Annesofie Ohlsen

Jeg er frivillig i “Syng sproget frem”, fordi jeg elsker musisk-æstetiske aktiviteter sammen med de flersprogede børn, herunder sanglege, puls, sprogstimulering og rytme. Derudover har det været meget givende både fagligt og personligt for mig at arbejde med denne børne- og målgruppe. Det er rigtig dejligt at være frivillig.

Deltagende foreninger

Ventilen Odense

KOMsammen Odense er en social forening, der arbejder for at skabe fælleskab gennem aktiviteter som madlavning og bevægelse. Tilbuddet er for unge mellem 15 og 30 år // I Ventilen Odense arbejder vi for at mindske ensomhed blandt unge mellem 15 og 25 år. Hos os kan unge få lov til at komme, som de er og sammen deler vi hyggelige stunder, når vi bager kage, spiller brætspil eller finder på andre fede aktiviteter.

Angstforeningen, Café ODA Odense

Café ODA Odense  er en social netværkscafé for mennesker der lider af angst, OCD, depression eller bipolar lidelse.

Landsforeningen af Væresteder

Landsforeningen af Væresteder har i 25 år haft fokus på at styrke væresteder i det, de er bedst til: at hjælpe socialt udsatte mennesker til et vendepunkt gennem aktiviteter der skaber fællesskab.

Café Paraplyen

Café Paraplyen er et mødested, hvor man kan snakke, læse avisen, spille et spil eller bare få lov at VÆRE, men det er også en cafè, hvor vi har tid til at sætte os ned og være sammen, og hvor du vil opleve en omsorg og en opmærksomhed, som er anderledes

Café Exit

Café Exit arbejder for at støtte indsatte og tidligere indsatte til et liv uden kriminalitet

Den Frie Rådgivning

Den Frie RådgivningVores vision er et samfund af forskellige mennesker med lige handlemuligheder. Kom og hør om, hvordan vi gennem rådgivning er med til at opbygge udsatte menneskers ressourcer, forståelse for egen situation og handlemuligheder i samfundet, samt hvordan det er at være frivillig i en meget mangfoldig og fagligstærk forening.

Red Barnet Ungdom

Red Barnet Ungdom arbejder for at gøre vores vision om en børnevenlig verden til virkelighed inden for områderne: Uddannelse, fritid, antidiskrimination og deltagelse. Bliv frivillig og gør en forskel for børn og unges liv.

Lambda

Lambda er foreningen for LGBTQ+ personer på Fyn. Vi tilstræber at være et fællesskab for personer af alle seksualiteter og kønsidentiteter og arbejder for at fremme mangfoldigheden i Odense og på Fyn.

2 timer om ugen

2 Timer om Ugen er en indsats, hvis mål er at støtte flersprogede børn i alderen
3-8 år sprogligt, kulturelt og socialt, så de kan få en bedre skolegang og gennemføre en ungdomsuddannelse. Det sker ved at vi kobler frivillige til et eller flere flersprogede børn 2 timer om ugen.

DRC Dansk Flygtningehjælp

DRC Dansk Flygtningehjælp  har i Odense 300 lokale frivillige, der hjælper med rådgivning, dansktræning, mentorstøtte, lektiehjælp og meningsfulde fællesskaber. Vi hjælper alle, der kan bruge vores tilbud som støtte til bedre integration i Danmark.

Frivillige indsatser ved OUH (Region Syddanmark)

Frivillige på OUH gør hver dag en forskel for indlagte patienter og deres pårørende via samtale, samvær og forskellige aktiviteter såsom kortspil, caféaktiviteter mv. Kom forbi standen og hør nærmere.

Center for seksuelt Misbrugte

Center for seksuelt Misbrugte Frivilligsektion  hjælper vi voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Vi tilbyder rådgivning individuelt og i grupper, sociale aktiviteter, senfølgegrupper, mediyoga, foredrag og meget mere – altsammen for at støtte mennesker med denne tunge problematik til at få en bedre hverdag og til at forstå egen situation. mv. Kom og hør om vores tilbud, der er mulighed for at lære meget som frivillig hos os.

Røde Kors Odense

Røde Kors Odense arbejder for at skabe fællesskaber og bekæmpe mistrivsel. Vi har både en-til-en indsatser og gruppebaserede aktiviteter for mennesker i alle aldre. Desuden har vi netop åbnet et Netværkshus hvor vi skaber nogle hyggelige rammer for aktiviteter og arrangementer for alle der kunne tænke sig at være med i fællesskabet, enten som bruger eller som frivillig.

Center for Mental Sundhed

Center for Mental Sundhed er et sted hvor borgere over 18år, kan få gratis rådgivning. Vi kender til de mange gratis tilbud der er i Odense og vejviser videre. Vi tilbyder Lær at Tackle kurser og vores undervisere er frivillige der selv har haft symptomer på angst og depression. Vores frivillige holder oplæg om deres psykiske sygdo/sårbarhed og recovery, afstigmatisering. Vi præsenterer på dagen Støttepunktet, som er en platform for unge mellem 10-30år, hvor de kan finde hjælp og chatte anonymt med en rådgiver.

Ungdommens Røde Kors Odense

Sociale medier- og eventgruppen er URKs ansigt udadtil. Gruppen fokuserer på at promovere URKs mange aktiviteter gennem opslag på SoMe, foredrag, kulturelle events og meget andet. De står for at præsentere os ved forskellige arrangementer, opdatere vores materiale og konstant komme med nye ideer til, hvordan vi skal brandes.

Det Kærlige Måltid

Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation, hvor unge frivillige i fællesskab laver måltider til familier i Odense Kommune ramt af akut livstruende sygdom eller traume

Børns Voksenvenner

Børns voksenvenner etablerer venskaber mellem frivillige voksne og børn der mangler en ekstra voksen i deres liv.

Stoppestedet

Stoppestedet – et socialt værested midt i Odense. Vi laver fællesskab for og med mennesker i psykisk sårbarhed.

Studiecoach / Samtaleboblen

Studiecoach/Samtaleboblen  hjælper studerende med at fastholde deres uddannelse og tilbyder gratis professionel coaching. Mange studerende har udfordring med struktur, gruppearbejde og eksamner. Alt det kan du lære at håndtere..

Social Sundhed Odense

I Social sundhed Odensee tilbyder social og sundhedsfaglige studerende følgeskab og støtte til mennesker der står sårbart til foreningslivet og til sundhedsvæsenet

Headspace

Hos Headspace kan man tale om alt, der er ikke noget som er for stort eller småt!

Bolbro Brugerhus

I Kultur- og aktivitetshuset Bolbro Brugerhus kan dine ideer til fællesskaber igangsættes. Fortæl om dine tanker og vi hjælper videre. Her kombineres café, Byttestation, frivillige Åbne Aktiviteter, her er mødested for frivillige foreninger og traditionel aftenskoleundervisning ved DOF Paarup Aftenskole. Her er også mødested for netværksgrupper, “en kop kaffe” efter motionsturen eller pause fra aktiviteten. Brugerhuset er en aktiv medspiller i samarbejde i Bolbro og med Odense Kommune.

Girltalk

I GirlTalk arbejder vi for at forebygge mistrivsel blandt piger og unge kvinder, styrke deres selvværd og hjælpe dem, der har det svært.

Frivilligt Åben Dialog Netværk Odense

Frivilligt Åben Dialog Netværk Odense tilbyder gratis netværkssamtaler efter Åben Dialogs principper. Foreningens frivillige tilbyder også at komme ud og holde oplæg om tilgangen Åben Dialog, som er udbredt bla. indenfor psykiatrien og børne-ungeområdet.

Red Barnet Odense

Red Barnet Odense arbejder for børns trivsel og udvikling ved at facilitere klubber, fællesskaber, aktiviteter og sommerlejre. Disse glade og trygge rammer danner et godt fundament for barnets videre færd i livet.

Sind repræsenteret ved Landsorganisationen & Sind - Odense

SINDS formål er at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelse og deres pårørende. SIND arbejder for trivsel, forebyggelse og rehabilitering. Frivilligunivers, rådgivning, kurser og aktiviteter er nogle af de tilbud vi har til mennesker med psykisk sårbarhed og deres pårørende.

Få overblik over Odenses mere end 200 frivillige sociale foreninger på Socialkompas.dk

Tryk her og udforsk kompasset!

Har du lyst til at blive frivillig?

Som studerende er der mange gode grunde til at arbejde frivilligt.
Vil du vide mere om dine muligheder? Book en samtale hos os og find et frivilligjob, som matcher DINE ønsker!
Book en samtale hos vores Frivilligformidling her!