FRIVILLIGCENTER ODENSE - DIN INDGANG TIL FRIVILLIGHED I ODENSE
VIDEN - INSPIRATION - NETVÆRK
hænder-hjemmesidehænder-hjemmeside

UNG FRIVILLIG

 

Vil I gerne inddrage unge i jeres frivillige arbejde?

Det kan vi godt forstå!

5 hurtige gode råd
- Reagerer hurtigt på spørgsmål og henvendelser
- Inddrag unges kompetencer og giv dem udfordringer
- Planlæg uden om skoletiden og planlæg ikke for langt frem
- Spørg dem personligt
- Lad dem udvikle sig til den bedste frivillige

Unge er som alle andre mennesker
Det er stort set sandt. Unge vil gerne gøre noget meningsfuldt for andre, og de vil gerne anerkendes for deres indsats. De vil også gerne tildeles ansvar, og de vil have nogen at spørge til råds. Der hvor de skiller sig ud er, at de gerne vil have det SJOVT, mens de er frivillige. Når I vil rekruttere unge frivillige, skal I vise dem, hvorfor er det “sjovt” at være frivillig hos jer.

En generation af netværkere
Relationer betyder meget for unge. Mange af dem har store netværk, som de gerne sætter i spil. Derfor forventer de også, at andre sætter dem i spil, når deres kompetencer er ønskede.

Tid
“Kan du hjælp i to timer på onsdag?” Spørg du sådan, har du gode chance for at få et “ja”. “Kan du hjælpe en gang om ugen det næste år” - der får du nok et nej. Ikke fordi, unge ikke vil binde sig, men fordi de har mange planer, som skal passe sammen. Og så skal det jo ramme uden om skole, fritidsjob, kærestetid, fester, familiearrangementer og meget andet. Intet problem for den unge, hvis frivilligheden er spændende nok.

Medier
Yep, unge er på de sociale medier. Men de er aktive der, hvor man ikke kan se dem. “Dark social” kaldes det, og det betyder at de ikke deler, liker og kommenterer på offentlige opslag, som voksne gør. Deres digital liv finder sted i lukkede grupper og private samtaler. Hvis I vil lykkedes på de sociale medier, skal I dele historier, som unge kan relatere til personligt, og som man vil stå ved, mens andre ser med.

Den bedste strategi er den personlige henvendelse, hvor det er din stemme og din fremtoning, som er dit medie. Spørg den unge direkte, og du vil ofte få et ja. Særligt hvis opgaven er sjov.

Spørg unge selv!
I Odense har vi et panel af unge, som rådgiver foreninger om at tiltrække og fastholde unge som frivillige. Ung-eksperterne hedder de. De er frivillige, ærlige og konstruktive, og I kan spørge dem om alt vedrørende unge og frivillighed.

 

RÅDGIVNING - MED UDGANGSPUNKT I JERES BEHOV (MØDER, OPLÆG, WORKSHOP)

Få vejledning i, hvordan i rekrutterer og motiverer unge frivillige

udråb Bør I have unge frivillige eller ej?
udråb Hvor finder vi potentielle frivillige?
udråb Hvilke krav kan vi stille til vores frivillige? 
udråb Hvordan kan vores forening passe ind i unges hverdag?
udråb Hvordan sikrer vi en god kommunikation med unge?

udråb Hvad interesserer unge sig for?

udråb Skal vi have en kontrakt?
udråb Hvordan fordeler vi ansvar og opgaver?
udråb Hvordan motiverer vi de frivillige?
udråb Hvordan udfylder vi et frivilligbevis?